NIEUWSARTIKEL

Lunchsessie DPIA’s

Geplaatst op 02-10-2024  -  Categorie: Nieuws  -  Auteur: Dafne de Boer, Dirkzwager legal & tax

slide-uit-presentatie-lunchsessieSlide uit presentatie lunchsessie DPIA's bij Dirkzwager 26sept2024-dpias-bij-dirkzwager-26sept2024

Op donderdag 26 september heeft Dirkzwager in samenwerking met het NGFG een lunchsessie DPIA’s georganiseerd. Tijdens de lunchsessie zijn verschillende facetten van het DPIA-proces verkend en werd uitgebreid stilgestaan bij de rol van de FG bij het proces. Een onderwerp dat stof tot nadenken gaf, was de zogenoemde witte lijst. Dit is een lijst van onderwerpen waarbij géén DPIA uitgevoerd hoeft te worden. Enkele nationale toezichthouders hebben een dergelijke lijst opgesteld. Na de lunchsessie was er ruimte voor een vragenuurtje. Dit moment bood niet alleen de gelegenheid om vragen te stellen, maar ook om kennis en ervaringen uit te wisselen. Deze combinatie van verdieping en netwerken maakt dat wordt teruggekeken op een geslaagde sessie.

Meer informatie over deze lunchsessie

De presentatie en eventuele andere documenten worden door Dirkzwager aan de deelnemers nagezonden. Vanuit het NGFG zal een enquête aan de deelnemers worden verstuurd om te toetsen hoe de bijeenkomst is ervaren. Meer weten? Neem dan contact op met Dafne de Boer van Dirkzwager Legal & Tax.